Werk in uitvoering: ECUPLEIN

De gemeente Amsterdam is gestart met de herinrichting van het Ecuplein!


Volgens van Dale is een plein (het; o; meervoud: pleinen) “een open, onbebouwde ruimte tussen bouwwerken”. Letterlijk klopt het dus dat het Ecuplein een plein is. Qua beleving was het voorheen echter niks anders dan een te grote, onaantrekkelijke leegte, een wegwaaiplek. Het Ecuplein werd door buurtbewoners liever vermeden. Ze bewogen er alleen overheen indien strikt noodzakelijk, onderweg naar de supermarkt en klaagden voortdurend over geluidsoverlast en zwerfafval.


Nu is een begin gemaakt met de transformatie van plein naar pocketpark, met een enorme impuls aan kwalitatief groen. De banden langs de plantvakken worden gesteld en de fonteingoten met het motief van muntjes in een wenspunt zijn aangebracht. De dennen, die ooit als stramme soldaten langs de Alpen stonden, zijn verplant en wachten op de andere bomen en struiken die eind dit jaar nog komen. De aankomende weken blijven we de uitvoering met interesse volgen.