Zorgwoningen in CLT



Zorg voor de toekomst! Het definitief ontwerp voor 23 zorgwoningen in cross laminated timber is gereed. Het woonzorggebouw op de prachtige plek aan de kop van een brede groene brink is in samenspraak met de gemeente zorgvuldig stedenbouwkundig ingepast. Het ontwerp bestaat uit repeterende appartementen, terwijl de daken en balkons variëren. De gevels van baksteen en hout reageren op de twee verschillende bouwmaterialen van de woonbuurten waartussen het gebouw een schakel vormt. Het kleurenpallet is afgestemd op de bast van de platanen aan de brink.


Nadat het ontwerp dit voorjaar al de waardering van de welstand ontving is doorgewerkt aan de details. Uitgangspunt is de BENG-norm, zo veel mogelijk circulair en met natuurlijke materialen. Het dak ligt vol zonnepanelen en de warmtehuishouding wordt geregeld met een warmtepomp en individuele clima-radiatoren.


In het gebouw kunnen meerdere bewoners met een verstandelijke beperking zelfstandig wonen onder begeleiding, in een eigen appartement met slaapkamer, badkamer en een balkon. Samen delen ze twee gemeenschappelijke woonkeukens en een middencorridor die voorzien is van daglicht, groene plantenwanden en vides tussen de verdiepingen. Zo wordt hen een veilige, comfortabele leefomgeving geboden, van alle gemakken en nodige zorg voorzien. En dat in een gebouw dat ook op wat betreft materiaal en energie zorg draagt voor de toekomst.

© 2020 by Équipe

Pedro de Medinalaan 7

1086 XK Amsterdam [NL]

T +31 06 24142353

Equipe