Woonhuis Venloon

In Brabant staat een huis

Vlakbij de Loonse en Drunense Duinen staat een ruime, energiezuinige familiewoning in een rustige, groene wijk. De basis is Équipe's typologie van woonhuis Kadoelen met een door een tuinmuur verbonden hoofd- en bijgebouw. Maar hier is doorontworpen op een meer circulair bouwsysteem. De opzet is hybride. Er is licht geconstrueerd met een stalen draagconstructie en goed geïsoleerde houtskeletbouw voor alle gevels, wanden en daken. Alleen de vloeren zijn van beton om een goede accumulatie voor de vloerverwarming en -koeling te krijgen.

De keuze voor de combinatie van wit stucwerk gevels en antraciete, keramische pannen op de daken en op de noordgevel is op zich traditioneel, maar strak gedetailleerd. In de vide boven de entreehal aan de noordkant zorgen dakramen voor veel daglicht. Op het zuiden zijn zonnepanelen volledig geïntegreerd als dakbedekking.

De woonkamer en -keuken hebben een sterke verbinding met de tuin door grote glasvlakken op het zuid-westen. De veranda die de woning aan twee zijden een luifel geeft, zorgt voor beschutting tegen zon en regen. De twee poorten, de voordeur en de luiken aan de straatkant gaan op in de met houten latten beklede gevel die het moderne ensemble een warm accent geeft.

STAAL
HSB
P.V. PANELEN
DAGLICHT
BOUWTEAM +
AARDWARMTE
projecttitel:
adres:
opdrachtgever:
ontwerp:
bouwperiode:
constructeur:
aannemer:
interieur:
fotografie:
Woonhuis Venloon - in Brabant staat een huis
Venloonstraat 25, Loon op Zand [NL]
particulier
2015-2016
juni 2016 – februari 2017
ingenieursbureau J.J.Udding
Aannemersbedrijf Roger Michels
Ad van Ierland Interieurbouw
René de Wit

© 2020 by Équipe

Pedro de Medinalaan 7

1086 XK Amsterdam [NL]

T +31 06 24142353

Equipe