MOoij op de Vlietberg

Eco-hybride in de uiterwaarden

Op een steenworp afstand van Nijmegen, in de uiterwaarden van de Ooij, ligt op de plek van de kantine van de voormalige steenfabriek een nieuwe woning op de Vlietberg. Van veraf oogt het als een bescheiden, lichte bungalow. Een witte staalconstructie omkadert hier het uitzicht op de stad en het rivierlandschap. Van dichtbij toont zich een tweede woonlaag. Dit souterrain voegt zich naar de glooiingen van het landschap en wordt beschermd door een kleine ringdijk die bij hoogwater in de cesuur wordt afgesloten. De B&B die hier wordt gehouden werd pas later in het ontwerpproces aan het programma toegevoegd om tot een verdienmodel op locatie te komen. De uitdaging was om ook deze extra vierkante meters te realiseren binnen het gestelde budget. Gezocht werd daarom naar een scherp geprijsde bouwmethode die toch de gewenste, maatwerk kwaliteit zou uitstralen. Afwerkingen zijn daarom geminimaliseerd, wat in balans is gebracht met doordachte detaillering. Staal, hout en beton zijn in het hybride ontwerp allen ingezet op hun specifieke kwaliteiten. De bouw werd zodoende kostenefficiënt terwijl daglichttoetreding, ruimtelijkheid en architectuur gewaarborgd bleven. 'What you see, is what you get', met de staalprofielen als krachtige, moderne beelddrager voor de woonverdieping.

LICHTGEWICHT
STAALPLAAT
P.V. PANELEN
HSB
BETON
LUCHTWARMTE
BOUWTEAM +
projecttitel:
adres:
opdrachtgever:
ontwerp en onderzoek:
uitvoering:
bruto vloeroppervlak:
adviseur constructies:
adviseur energie:
tuinontwerp
aannemer:
fotografie:
styling photoshoot:

MOoij op de Vlietberg - Eco-hybride in de uiterwaarden

Vlietberg 6a Ooij [NL]

particulier

2010 - 2015 
2015 - 2016

380 m

JVZ Raadgevend Ingenieursburo

Earth Energie Advies B.V.

Veenenbos en Bosch

Mans Bouw

Tim Vandevelde

met dank aan Vitra en My Modern

2

“Verbazingwekkend was de kennis over het ontwerp. Ieder detail is gewogen, getekend, bemonsterd en uitgedacht. Voor ons een bijzonder waardevolle en geruststellende aandacht in de hectiek van het bouwen van een eigen huis”

Theo en Inge de Bruin, opdrachtgevers

SOUTERRAIN

Bed & Breakfast

BEGANE GROND

prive vertrekken

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Email Icon-Grey_
  • Mobile Icon-Grey
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon

equipeamsterdam.nl  ©  2019 by Équipe