Woonhuis Kadoelen

In Holland staat een huis

Amsterdam-Noord schrijft een traditionele architectuur voor om het beeld van de historische lintbebouwing in tact te houden. Maar de expliciete wens van de opdrachtgevers was een ruime woning onder moderne architectuur. Dit is gerealiseerd door eenvoudige materialen te kiezen en strak en puur te detailleren. Stuc en hout gaan in scherpe lijnen in elkaar over. Goten zijn verholen. Het hoofd- en bijgebouw zien er uit als het archetypische huis. Groot en klein gebroederlijk naast elkaar. De doorgaande houten wand van open gedetailleerde, waxed wood latten verbindt ze met elkaar en biedt via een grote taatsdeur toegang tot de besloten achtertuin.

De ruimtelijke, centrale entreehal zorgt met de vides voor zichtlijnen en in combinatie met een daglichtkapel voor ruimschoots licht op alle verdiepingen, ook in de badkamer helemaal bovenin. Door slim met de hoogtes van de begane grond om te gaan en door gebruik te maken van dakkapellen, kon onder de kap een volledige slaapverdieping worden gerealiseerd. Zo is alle ruimte in dit huis optimaal gebruikt.

Vanuit de keuken aan de voorkant van het huis is er nu uitzicht op de stedelijke dynamiek: de doorgaande weg naar de ring, fietsers van en naar de pond, de bushalte en de kroeg op de hoek. Aan de achterkant ligt het huis volledig privé: geen achterburen, alleen de rust van de sloot en de volkstuinen in de polder.

ZONNEBOILER
DAGLICHT
WTW
BOUWTEAM +
projecttitel:
adres:
opdrachtgever:
tuinontwerp:
ontwerp:
bouwperiode:
netto vloeroppervlakte:
adviseur constructies:
adviseur bouwfysica:
bouwkundig aannemer:
fotografie:
Woonhuis Kadoelen - in Holland staat een huis
Kadoelenweg 141 Amsterdam [NL]
particulier
5F10 Amsterdam
2010-2012
maart – december 2012
264m  + 30m   bijgebouw
Constructieburo Landerd Schaijk

2

2

Earth Energie advies
Peter Peters Schaijk, Reuvers Bouw Oss
Sónia Arrepia, Tim Van de Velde

“Het was een groot succes. We hebben echt genoten van het werken met Huib en Daniëlle. Als wij met een idee kwamen, kwamen zij met nog een betere.”

Opdrachtgever Mark de Graaf in Dwell Magazine

© 2020 by Équipe

Pedro de Medinalaan 7

1086 XK Amsterdam [NL]

T +31 06 24142353

Equipe