Sustainable design, especially for you

We believe that a thoughtful, customised design makes life pleasant, healthier and joyfull. Moreover, the most sustainable innovations are probably the ones made by using common sense and following your heart. In this way, we realize valuable, authentic projects. We challenge you to think differently and to design with us a beautiful future!

Équipe is een vooruitstrevend ontwerpbureau met een brede kijk op ruimtelijke ordening, architectuur en vormgeving. Het mooie van ons vak vinden wij het leveren van maatwerk: elk ontwerp reageert op de context en op de specifieke vraag van de opdrachtgever. Zo wordt onder leiding van Daniëlle Segers en Huib van Zeijl gewerkt aan unieke projecten door alle schaalniveau's heen.

Eco-Max

Onze projecten kennen een hoog uitwerkingsniveau met aandacht voor het detail, maakbaarheid en vormgeving. Dit gaat samen met de overtuiging dat ons werk een positieve bijdrage moet leveren aan mens en milieu. Al sinds de start van Proyecto Roble in 2006 nemen we een voortrekkersrol in duurzaamheid en circulair bouwen. We hebben in dit Eco-Max project veel specialistische kennis en ervaring daarover opgedaan en ontwikkelen dit door in volgende projecten. Zo onderzoeken we de mogelijkheden en combinaties van duurzame bouw- en installatietechnieken. We stellen vragen:

Hoe reduceer je de hoeveelheid grondstoffen? Of elimineer je zelfs hele product- en transportstromen? Kan een project demontabel zijn, zodat hergebruik op termijn vanzelfsprekend is? Kan je zelf energie opwekken, water zuiveren en hergebruiken? Stimuleert het gebouw ook onze gezondheid? Hoe tuig je samen een vernieuwend proces op? Waar komt een oplossing het best tot zijn recht? Wanneer zet je duurzaamheidscertificeringen en normeringen in en waar wijk je bewust af?
 

Eco-Hybriden

Wij noemen de projecten waarin we pragmatisch vorm geven aan antwoorden op deze vragen de Eco-Hybriden: projecten die in de overgang naar een integraal, duurzame toekomst onderzoekend gebruik maken van gecombineerde technieken en materialen. MOoij op de Vlietberg is een van deze prachtige eco-hybriden voor een particuliere opdrachtgever en in het project “In de ban de tuin” geven we vorm aan een woonzorggebouw voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo zijn we met een nuchtere aanpak, gedreven op weg naar de circulaire wereld!

MOOIJ OP DE VLIETBERG

"A wonderfully cool, modern house that can endure usage from a busy family, has a direct connection with the outside, draws the eye of those wandering the area and demonstrates a high quality of design through subtle detailing."

Theo and Inge de Bruin, clients

WOONHUIS KADOELEN

"It's a modern translation of a kid's drawing of a typical Dutch house"

Huib van Zeijl, architect

STAD IN ZICHT!

"... Brightly colored stakes show us the roads to follow.

With each strike we hit deeper in this land..."

Loosely translated from: “Heien” (pile driving) © Tim Pardijs

© 2020 by Équipe

Pedro de Medinalaan 7

1086 XK Amsterdam [NL]

T +31 (0)20 461 4600