Vossius Appartement
"The persistence of Memory"
projecttitel:
adres:
opdrachtgever:
ontwerp en onderzoek:
uitvoering:
fotografie:

Als in een schilderij van Dali vervormt het elipsvormige doorkijk naar de keuken als je door de woonkamer loopt. Met een minimale ingreep werd in dit appartement aan het Vondelpark het resultaat van een kunstobject bereikt.

Opgave was na te denken over de relatie tussen de woonkamer en de keuken. De wens was meer contact vanuit de keuken met de woonkamer en zicht naar het Vondelpark te maken. En tegelijkertijd de rugdekking die de wand in de woonkamer bood te behouden. 

Met een aantal simpele ingrepen werd de bestaande keuken gerenoveerd. Nieuwe gelakte deuren, nieuwe grepen, een kleine verandering in de kasten en een nieuwe afzuigkap die lijkt op een lampenkap moderniseerden het beeld. 

De grootste ingreep was het zagen van een ellipsvormig gat in de gebogen tussenwand. De vorm sluit aan op de al aanwezige ellipsvormige lichtkoof in het plafond en op de bestaande gebogen wanden en getoogde deuren en ramen. Door de zaagsneden mee te laten lopen met de rechte projectie van de ellips, gaat deze verlopen wanneer je vanuit verschillende kanten ernaar kijkt. De doorkijk is een kunstobject geworden.

Vossius appartement _ "The persistence of Memory"
Vossiusstraat Amsterdam [NL]
particulier

2015

maart - april 2016

Luuk Kramer | Équipe

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Email Icon-Grey_
  • Mobile Icon-Grey
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon

equipeamsterdam.nl  ©  2019 by Équipe